Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/agerbaek-hotel.dk/httpdocs/catalog/controller/product/category.php on line 668 Hvad er SOUS-VIDE

Agerbæk Hotel

Storegade 7
DK-6753 Agerbæk

hotel@agerbaek-hotel.dk
Tlf. +45 75 19 60 02


Fødevarestyrelsens kontrolrapport: Agarbæk Hotel

Hvad er SOUS-VIDE?

Blev i midten af 70 ́erne introduceret af den franske kok George Pralus, der oprindelig havde et ønske om at forlænge holdbarheden samt at mindske svindet ved tilberedningen af foire gras. Det viste sig hurtigt at man med fordel kunne anvende metoden på andre produkter.

Begrebet Sous-vide betyder direkte oversat "under tomhed". Det betyder at f.eks. kød vakuumpakkes, hvorefter det varmebehandles ved kontrollerede varmegrader (typisk ved 56 - 80 C) og efterfølgende bliver udsat for en hurtig nedkøling. I Danmark benævnes denne specielle produktionsmetode oftest som køleproduktion. Det behandlede produkt har nu en god holdbarhed og er samtidig hurtigt at færdiggøre. Dette giver store fordele i f.eks. dit køkken da tilberedningen er hurtig og enkel. Du sparer tid i køkkenet, smagen er intens og ensartet. Kødet er mørt og saftig. Hygiejnen er optimal.

 

Sous-Vide Proces:

Varemodtagelse

Recepter

Produkt/Opskæring

Afbruning/Skoldning

Vakuumering

Sous-Vide proces

Dokumentation

Kølelagring

Færdigtilberedning

Udskæring, anretning og servering